سقف کناف از سقف هایی است که به شکل کاذب نصب و استفاده می شوند. برای نصب و استفاده باید زیرسازی سقف کناف به درستی و خوبی انجام شود در غیر این صورت کیفیت نهایی کار مطلوب نخواهد بود.
در معماری امروزی، بیشتر از سقف کافی استفاده می شود. زیرا این نوع سقف بسیار زیبا بوده و یک پنل ساده گچی است که روی سازه فلزی ساخته شده است. می توان خیلی راحت آن را به سقف اصلی متصل کرد و هر طرح و شکلی را با آن ها به وجود آورد.تمام این ها زمانی می تواند به زیبایی 100 درصد برسد که زیر سازی سقف کناف، درست و اصولی انجام شده باشد. در اینجا قرار است به همین مطلب بپردازیم. اگر دوست دارید سقف کناف داشته باشید، بهتر است ابتدا در مورد زیرسازی سقف کناف اطلاعات بدست بیاورید تا بتوانید سقف کناف زیبایی را طراحی و استفاده کنید.
منظور از زیرسازی سقف کناف چیست
زیرسازی سقف کناف عبارت است از هر اقدامی که در جهت صاف و یک دست کردن سقف می باشد تا بتوان پنل های گچی را به راحتی روی سقف نصب کرد. به انجام زیرسازی، کناف کشی گفته می شود. در کناف کشی گاهی نیاز است تا سقف را مجددا گچ کشی کنند و حتی رنگ آن را هم عوض کنند.
اجرای کناف و نورپردازی در آن می تواند خانه را زیباتر کند. اگر شما هم به دنبال این هستید که منزل خود را نورپردازی کنید، حتما از کناف کاری سقف استفاده کنید. اگر خودتان می توانید زیرسازی آن را انجام داده و سقف را آماده کنید، باید دقت کنید که سقف یکدست و صاف باشد. کوچکترین بالا و پایین شدن و برآمدگی روی سقف می تواند نتیجه کناف کاری را هدر دهد.
اگر واقعا در صدد استفاده از سقف کاذب و کناف کاری هستید، بهتر است برای اجرای هر چه بهتر آن، کناف کاری و به خصوص زیرسازی آن را به دست افراد حرفه ای بسپارید.
انواع زیرسازی سقف کناف و کاربرد هر یک
زیرسازی برای اینکه بهتر بدانید زیر سازی سقف کناف چیست، بهتر است بدانید چند نوع کناف کاری یا سقف کاذب با این جنس داریم؟
دو نوع سقف کناف وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
سقف کاذب یکپارچه کناف
در این نوع کناف از زیرسازی پروفیل استفاده می شود و برای خانه و مراکز زیبایی مناسب هستند.
سقف کاذب تایل یا مشبک
این نوع سقف کاذب کناف در مراکز دولتی کاربرد داشته و برای زیرسازی آن به گونه ای عمل می شود که می توان در صورت عدم نیاز، آن ها را جمع آوری کرد و به سقف زیرین و اصلی دسترسی داشت.
در هر دو مورد نیاز است تا زیرسازی سقف کناف با دقت انجام شود.
سقف کناف در خانه می تواند زیبایی بسیار زیادی ایجاد کند. به خصوص زمانی که نورپردازی در آن هم صورت بگیرد اما زمانی که نخواهید به هر علتی از این کناف ها استفاده کنید، امکان جمع کردن آن ها نیست و یا بسیار سخت خواهد بود اما در اماکن عمومی که از سقف های تایل و مشبک استفاده می کنند، به راحتی می توان آن ها را جمع کرد.
مفاهیم زیرسازی سقف کناف
زیرسازی سقف کناف دارای مفاهیم و اصطلاحات خاصی است که چند مورد از آن ها را در اینجا مورد بررسی قرار می دهیم:
سازه یا نگهدارنده صفحه A که معروفترین آن F47 است و در یک یا دو طرف زیر کار استفاده می شود.
سازه F47 که نوعی سازه حمال و باربر است که به شکل افقی در زیر کار نصب می گردد.
آویز D که می تواند سازه اصلی را به سقف وصل کند.
پروفیل یا پنل مانند MR و FM و . . . که ضخامت مختلفی دارد و برای گچ کاری و شاسی کشی در سقف مورد استفاده قرار می گیرد.
سازه تراز سقف B که برای تراز کردن سقف و متصل نمودن سقف ثانویه به دیوارهای کناف مورد استفاده قرار می گیرد.
سازه باربر C که تحمل وزن سایر صفحات را دارد.
سازه U36 که یک سازه غیر باربر است و از پروفیل F47 آویزان می شود.
برخی از اصطلاحات و مفاهیم دیگر نیز در این خصوص وجود دارند که می توان به سازه L25 که به عنوان سازه غیر بابر است و همچنین سازه استاد که به نام پروفیل C هم شناخته می شود، اشاره کرد. همچنین مفاهیمی مثل سازه رانر، قطعه اتصال سازه به سازه، قطعه اتصال سقفی و قطعه اتصال مستقیم هم که از نام شان پیداست چه استفاده ای دارند.
مراحل اجرای زیرسازی سقف کناف به صورت گام به گام
زیرسازی سقف کناف تیپ A شامل موارد زیر است که باید قبل از آن از استحکام سقف و قدرت تحمل وزن در آن مطمئن شد:
اول باید سازه L25 با توجه به ارتفاع استاندارد کناف نصب شود.
حالا باید سازه F47 را با ابزار مخصوص نصب کرد.
در این مرحله باید سازه های تحتانی نصب شوند. این سازه ها با کلیپس به یکدیگر متصل می شوند و در نهایت یک شبکه فلزی متشکل از سازه تحتانی و و فوقانی بدست می آید.
در این مرحله که مرحله آخر است، پانل زنی انجام شده و درزها نیز گرفته می شوند.
در شاسی کشی یک طرفه که به B معروف است، سرعت انجام کار بالاتر است. برای این کار در ابتدا باید سازه UH36 از یک طرف به سازه F47 و از سمت دیگر به سقف متصل شود.
مشکلات رایج در زیرسازی سقف کناف و راه حل آنها
کناف ها به خودی خود مشکل خاصی ندارند. عمده مشکلات در زیرسازی سقف کناف و نحوه اجرای آن ها است. برای مثال می توان به مقاوم نبودن کناف ها اشاره کرد که با گچ اندود کردن آنها، این مشکل رفع می گردد. همچنین بالا و پایین بودن و سطح ناصاف سقف را می توان مثال زد که باید با زیر سازی و گچ کاری مناسب، آن را برطرف کرد.
برخی دیگر از مشکلات رایج شامل عدم مقاومت به رطوبت، و همچنین پخش گرد و خاک و کثیف کاری در حین اجرای کناف و زیرسازی است.
چگونه یک زیرسازی سقف کناف مقاوم و بادوام داشته باشیم؟
زیرسازی سقف کناف باید با دقت و طبق اصول انجام شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود. کناف ها و زیر سازی آن با رطوبت ناسازگارند. به همین دلیل باید از پنل کناف ضد آب در برخی از مناطق استفاده شود. همچنین زیر سازهای کناف و پنل ها به ضربه مقاوم نیستند که می توان با گچ اندود کردن آنها، مقاومت را بالاتر برد. و از همه مهمتر اینکه اجرای کناف را باید به دست یک تیم حرفه ای سپرد.
تفاوت زیرسازی سقف کناف در ساختمانهای مسکونی و تجاری
زیرسازی سقف کناف در ساختمان های مسکونی و سالن های زیبایی باید از نوع سقف یکپارچه کناف باشد. اجرای این کناف و زیرسازی آن مشکل بوده و زمان بر است اما برای محیط های تجاری و اداری می توان از کناف کاری تیل و مشبک استفاده کرد که اجرای آن سریع تر است.
کلام آخر
در آخر باید گفت که زیرسازی سقف کناف بسیار با اهمیت بوده و بهتر است یک تیم اجرایی حرفه ای دست به این کار بزنند. اگر شما هم دوست دارید زیرسازی سقف کناف انجام دهید، می توانید پیش از انجام کار، ابتدا سقف را گچ کاری کرده و ناهمواری های آن را دقیق بگیرید تا برای نصب سازه های زیر، به مشکلی بر نخورید.
نورگیرساز
سوالات متداول
مهمترین نکته در زیرسازی سقف کناف چیست؟
دقت در اندازه گیری و تراز کردن پروفیل هاست.
چرا زیرسازی سقف کناف اهمیت دارد؟
زیرسازی محکم، پایه ای استوار برای سقف کاذب شما.